Centenars de mossos se’n volen anar a les policies locals

Els sindicats denuncien que acaben marxant agents amb molta experiència
Mossos d'Esquadra

Les condicions econòmiques i laborals més el fet de no poder canviar de destí ha provocat, segons els sindicats professionals dels Mossos d'Esquadra, que centenars d'agents de la policia de la Generalitat s'estiguin presentant a les convocatòries de places interadministratives dels ajuntaments catalans.

En declaracions a l'Ara, el portaveu del sindicat Fepol, Toni Castejón, ha afirmat que "fa 15 anys era al revés, les policies locals venien als Mossos. Ara la majoria de cossos locals superen els Mossos en les condicions com el sou i les pagues per les hores extres, les nits i els festius". Castejón afegeix que a més "si ets de Girona i tens plaça de mosso a Barcelona, és molt difícil que hi puguis tornar".

Aquesta és l'explicació que donen des de Fepol al fet que a la convocatòria interadministrativa de 60 places que ha convocat la Guàrdia Urbana de Barcelona, si han presentat 144 agents dels Mossos d'Esquadra del total de 323 aspirants procedents de la policia catalana, cossos locals, Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

Un cas similar passa a la convocatòria interadministrativa, que només admet agents policials dels diferents cossos, que ha fet l'Ajuntament de Lleida per a 11 places a la seva Guàrdia Urbana per les quals han rebut 150 aspirants dels quals 118 són agents dels Mossos d'Esquadra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides