L’alcalde acusat de destruir ecològicament Begur, a l’oposició

Una coalició de tres llistes arrabassa l’alcaldia a Joan Loureiro (Junts-ERC) però no es preveuen grans canvis en la protecció del paisatge i el medi ambient
La nova alcaldessa de Begur. Maite Selva, amb el conjunt de regidors d
La nova alcaldessa de Begur. Maite Selva, amb el conjunt de regidors del consistori

Joan Loureiro, alcalde sota el qual s’han aprovat o posat en marxa projectes urbanístics durament criticats pels grups ecologistes, ha perdut l’alcaldia de Begur. Tot i encapçalar la llista més votada, Junts-ERC, una coalició de tres llistes li va arrabassar l’alcaldia en el ple celebrat dissabte. Loureiro i els altres dos regidors del seu grup han passat a l’oposició on coincidiran amb el socialista Francesc Pilsà.

El Ple municipal va elegir Marta Selva com a nova alcaldessa. Va obtenir els tres vots del seu grup, Sempre-JxCat, els dos de Tots x Begur Esclanyà.Tots Empordà i els dos de +Begur i Esclanyà-UPM Cat. En total, set regidors que confereixen a l’equip de govern una majoria còmoda en relació als onze que té el consistori.

No és previsible, però, que el nou govern introdueixi grans canvis en la política urbanística realitzada per l’equip de Loureiro ni que aturi les obres dels xalets que es construeixen als ‘Jardins de sa Riera Living’ o a l’antiga pedrera de s’Antiga. En el cas dels ‘Jardins de sa Riera Living’ és tard per aturar res perquè els tractors ja han enderrocat el bosc on han d’aixecar-se 52 vivendes, a tocar de la platja de Sa Riera.

Maite Selva treballa a l’Ajuntament de Begur des de 1995 i en va ser regidora entre els anys 2007 i 2011assumint les àrees d’Ensenyament, Gent Gran i Participació Ciutadana quan n’era alcalde Joan Català (CiU).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides