Vox i Puigdemont comparteixen aliat polític

N-VA, suport flamenc de l'expresident català, és soci a l'Eurocambra de la ultradreta espanyola
Carles Puigdemont

Vox ha anunciat aquest dijous que els seus tres eurodiputats s'integraran a l'Eurocambra en el grup de Conservadors i Reformistes Europeus, en què també es troben els polonesos de Llei i Justícia, els tories' britànics i, entre altres, la Nova Aliança Flamenca (N-VA), que ha emparat a Bèlgica a l'expresident català Carles Puigdemont.

El partit liderat per Santiago Abascal va presentar aquest dimecres la seva sol·licitud formal d'ingrés en aquest grup, segons ha anunciat en un comunicat en què diu que compartirà treball amb partits "d'ampli espectre" caracteritzats "per la defensa de l'ordre constitucional i la sobirania dels Estats membres davant les intromissions de les institucions comunitàries, tantes vegades abusives i qüestionables".

Encara Vox no detalla quines són aquestes formacions, fins ara al grup de Conservadors i Reformistes ha estat present el partit ultraconservador del Govern de Polònia, al qual Brussel·les ha obert expedient per reformes que considera que poden posar en risc l'Estat de dret al país.

També han format part del grup dels nacionalistes flamencs de l'N-VA, un partit nacionalista flamenc que va aconseguir ser la força majoritària a Bèlgica i va aparcar la seva aspiració separatista per poder entrar al 2014 en el Govern federal del liberal francòfon Charles Michel.

Alguns dels seus membres van acompanyar obertament a l'expresident català Carles Puigdemont, que va fugir a Bèlgica el 2017 per evitar ser jutjat per intentar la independència de Catalunya. Va ser el cas de l'ara exministre de l'Interior Jean Jambon; l'exsecretari d'Estat de Migració i Asil Theo Francken i del mateix president del partit, Bart de Weber.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides