Ernest Maragall també punxa amb les rebaixes de darrera hora

Proposa a Colau repartir-se l'alcaldia dos anys cadascun, però els comuns, pendents de les seves bases, ho rebutgen
Ernest Maragall
Ernest Maragall

L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha fet una darrera oferta a Barcelona en Comú per mirar d'obtenir in extremis l'alcaldia: repartir-se els anys al capdavant del consistori amb Ada Colau, dos per a cadascun.

Però BComú ha rebutjat aquesta possibilitat. A més, la número tres de Colau, Janet Sanz, ha retret a Maragall que la proposta arribi quan les bases dels comuns estan sent consultades, a més de considerar que l'alcaldable d'ERC no hi expressa "cap proposta en concret", més enllà del que ella ha descrit com una "gesticulació" producte del "nerviosisme" i la "tensió".

A banda de dedicar durs retrets a Colau per haver-se obert a acceptar els vots de Manuel Valls, els republicans pretenen condicionar la votació de les bases de BComú, que han de triar aquest divendres si prefereixen que Colau es mantingui com a alcaldessa amb el suport del PSC (i els vots de Manuel Valls), o si s'estimen més que Colau faci alcalde Maragall.

El candidat d'ERC, que ja ha demanat el vot a les bases dels comuns, és alhora el protagonista d'una campanya de darrera hora contra la reelecció de Colau. Pamflets distribuïts per la capital catalana contraposen un govern "pel progrés", que s'il·lustra amb la cara de Maragall en colors, o un govern "pel poder", en referència a Colau, Valls i el socialista Jaume Collboni, tots tres en blanc i negre. Els comuns han lamentat "que no es respectin els processos democràtics interns".

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari