Per què Gabriel Rufián és ara l’ase dels cops ‘indepes’?

Gabriel Rufián i Ernest Maragall
Gabriel Rufián i Ernest Maragall

Mesos seguint el gir discursiu d'ERC, amb la crítica a l'"independentisme màgic" (que ell mateix havia representat) com a moment estel·lar, han fet de Gabriel Rufián un personatge menys simpàtic del que acostumava per a molts indepes.

Darrerament, un puigdemontista com Ramón Cotarelo -que va formar part simbòlicament d'una llista electoral d'ERC- l'ha acusat d'haver pres el pèl als independentistes perquè el diputat d'ERC al Congrés va dir que no era ni sobiranista ni independentista, sinó "d'esquerres i republicà".

La darrera descàrrega de cleques virtuals contra Rufián s'ha desfermat quan el diputat ha criticat "el llenguatge" emprat pel govern català, específicament pel president Quim Torra i la consellera i portaveu Meritxell Budó ("resposta de país" contra una suposada "operació d'Estat"), per definir la possible reelecció d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona gràcies als vots de Manuel Valls.

La piulada de Rufián ha estat: "Por muy mal que me parezca y por muy poco que me guste ver a Colau probablemente investida con los votos de un tipo que deportó a 10.000 a personas en Francia, ella, él y cuanto representan también es parte del país. Este tipo de lenguaje solo resta".

Tot i que el diputat d'ERC s'havia erigit en un dels crítics més ferotges d'un acord Colau-PSC-Valls, que perjudicaria el candidat del seu partit, Ernest Maragall, aquesta crítica l'ha posat a ell a la diana d'altres piuladors cèlebres.

Entre molts altres, una de les estrelles processistes de la xarxa, la puigdemontista @gallifantes, li ha etzibat​: "Tuit absurdo, innecesario y cuya única finalidad es desgastar a vuestro socio en el Govern". Per la seva part, el raper Pablo Hasél ha piulat: "Cómo te has aficionado a defender la legalidad del Estado, eh, no sea que te toque la represión y pierdas los 8.000 al mes en el Congreso".

Uns dies abans, li havia tocat el rebre per remarcar que la història d’ERC és “impoluta” i per treure importància al desembarcament de Normandia, en dir que "de facto"​ el nazisme ja havia perdut la Segona Guerra Mundial a la Batalla d'Stalingrad.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides