El Suprem rebutja el cara a cara entre Pérez de los Cobos i Ferran López

Reprodueix vídeo

El tribunal que jutja l'1-O ha rebutjat l'acarament entre el comissari de Mossos Ferran López i el coordinador de l'operatiu policial de l'1-O, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. L'havia sol·licitat el passat 3 d'abril el lletrat de Joaquim Forn, Xavier Melero, en considerar que hi havia contradiccions entre els seus testimonis.

Finalment i per unanimitat el tribunal ha rebutjat aquesta prova, que recorda que té caràcter "excepcional". El president del tribunal, Manuel Marchena, ha dit que també s'han observat contradiccions en "nombrosíssims" testimonis de la defensa i l'acusació i que el tribunal ja les sotmetrà a anàlisi "en aplicació de les regles generals de valoració de prova".

El passat 3 d'abril, i després de la declaració del comissari dels Mossos Ferran López, el lletrat que representa Joaquim Forn va demanar al tribunal un acarament entre el comissari i el coordinador del dispositiu policial de l'1-O, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. Ho va fer en constatar que les versions sobre si era conegut el pla dels Mossos d'enviar un binomi a cada centre electoral el dia 1-O era conegut per les dues parts, ja que les versions eren contradictòries.

En el moment de la petició, el tribunal va dir que seria "prematur" resoldre-ho llavors i que calia esperar que la fase de testimonis i la documental estigués "més avançades". Finalment, el president del tribunal, Manuel Marchena, ha anunciat que rebutgen la petició.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides