L’efecte Puigdemont arrossega Toni Comín a l’Eurocambra

JxCat guanya les eleccions europees a Catalunya per davant del PSC i ERC, que obté tres diputats
Toni Comín, Carles Puigdemont i l'advocat Gonzalo Boye (imatge d'arxiu)
Toni Comín, Carles Puigdemont i l'advocat Gonzalo Boye (imatge d'arxiu)

JxCat ha guanyat les eleccions europees a Catalunya. Amb el 95% dels vots escrutats la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont ha obtingut 946.370 vots, la qual cosa suposa que tindrà dos representants al Parlament de Brussel·les. L’acompanyarà l'ex-conseller de Salut Toni Comín. En canvi, l’ex-consellera d'Educació Clara Ponsatí s’ha quedat sense escó. La llista socialista, liderada per Josep Borrell, ha obtingut 20 diputats i a Catalunya, amb el percentatge de vot escrutat esmentat, ha obtingut un 22% dels vots, 6,5 punts que la llista de ‘JxCat-Lliures per Europa’. La competició entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, que ha encapçalat la llista de ‘Ara Repúbliques’, s’ha decantat clarament a favor del primer. Aquesta llista ha obtingut 701.735 punts (un 21,2%).

‘Ara Repúbliques’ està formada per ERC, Bildu i el Bloc Nacionalista Gallec i en el conjunt d’Espanya ha sumat 1,2 milions de vots i 3 diputats. A Junqueras l’acompanyaran al Parlament europeu Diana Riba, companya de l'ara senador Raül Romeva, i Jordi Solé, que repeteix com eurodiputat.

A Catalunya, Ciutadans ha obtingut en aquestes eleccions el 8,64% dels vots; ‘En Comú Podem’ el 8,34%; el PP, un 5,19% i Vox, el 2%. La suma dels vots de les candidatures independentistes s’apropa al 50% del total.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha penjat una piulada a la xarxa on considera un “resultat històric de l’independentisme a les eleccions europees” el veredicte de les urnes.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari