El Jutjat 13 comença a embargar els comptes personals de processats pels preparatius de l’1-O

L'advocat Alonso-Cuevillas crida a omplir la Caixa de Solidaritat per ajudar els alts càrrecs de la Generalitat i la CCMA
Gordillo (Catalunya Ràdio), Sanchis (TV3) i Llorach (CCMA)
Gordillo (Catalunya Ràdio), Sanchis (TV3) i Llorach (CCMA)

El Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona ha iniciat aquest matí l'embargament dels comptes personals de processats pels preparatius de l'1-O, la majoria dels quals són o van ser alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya o de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Aquesta novetat l'ha divulgat aquest dimarts l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas a Twitter en un missatge amb el qual ha demanat que s'ompli la caixa de solidaritat per ajudar-los econòmicament.

Als processats per almenys un dels delictes assenyalats en la causa (malversació de fons públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació), la Fiscalia també pretén encausar-los per pertinença a organització criminal, ja que considera que poden haver actuat concertadament per "aconseguir per vies delictives la secessió" de Catalunya.

Entre els 30 processats hi ha el dircom del govern de la Generalitat, Jaume Clotet, la vicepresidenta i presidenta interina de la CCMA, Núria Llorach, el director de TV3, Vicent Sanchis, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el cap de màrqueting de la CCMA, Martí Patxot, així com els alts càrrecs de la Generalitat Amadeu Altafaj, Antoni Molons, Joaquim Nin, Josep Ginesta, David Palanques, David Franco, Francesc Sutrias, Aleix Villatoro, Albert Royo, Natalia Garriga, Josué Sallent, Xavier Puig, Rosa Vidal, Meritxell Massó, Frederic Udina i Montserrart Vidal.

El procés d'embargament afecta 17 d'aquests, segons TV3, i s'ha encetat després que, la setmana passada, el jutjat comuniqués que els 3,6 milions d'euros consignats com a fiança eren insuficients i s'havien de dipositar 2,1 milions més. Aleshores va instar a embargar béns per l'import que considera pendent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides