El sicari de Francesc Homs plega

El conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, se’n va, entre queixes dels periodistes dels mitjans de comunicació que depenen de la Diputació de Barcelona i després de repartir favors als seus mentors polítics
Francesc Pena, conseller delegat de la XAL.
Francesc Pena, conseller delegat de la XAL.

La Xarxa Audiovisual Local (XAL), plataforma multimèdia dependent de la Diputació de Barcelona, tanca una etapa amb la marxa de Francesc Pena, que ha estat el seu conseller delegat els darrers vuit anys. Francesc Pena va aparèixer l’agost del 2011 a la redacció de l’aleshores COM Ràdio per anunciar que s’encarregava de l’emissora. No hi havia hagut cap nomenament oficial, però es va limitar a dir que l’enviava el seu amic Francesc Homs, que aleshores era secretari general de la Presidència de la Generalitat. Deixarà el càrrec havent complert el mandat amb el qual havia arribat –desmantellar COM Ràdio–, depurar-la dels periodistes considerats no addictes al nou règim i posar-la al servei dels interessos del partit que l’havia nomenat.

Un balanç gris i trist que inclou, també, diversos favors econòmics als que el van situar en el càrrec, començant pel mateix Francesc Homs i seguint per la dona de l’expresident Carles Puigdemont, Marcela Topor.

Francesc Pena va comunicar la seva marxa a una cinquantena de directors de les emissores de ràdio i televisió vinculades a la XAL en un dinar que va tenir lloc el passat 8 de maig al restaurant Casanova Beach Club, a Castelldefels. La despesa de l’àpat va anar a càrrec de la XAL, que seguirà dirigint, segons va dir, fins a l’agost. El conseller delegat d’aquest ens no pot ser-ho més de dos mandats, segons una norma que es va vantar d’haver fet aprovar ell mateix.

Va deixar la porta oberta, però, a continuar al capdavant de la XAL fins al setembre si els resultats de les eleccions municipals del proper dia 26 compliquen l’elecció del seu successor. Els sondejos i el resultat de les eleccions generals del passat 28 d’abril fan preveure que el proper conseller delegat no sortirà dels rengles del partit de Pena, el PDECat. El càrrec l’ocuparà la persona que proposin ERC o el PSC, els dos partits que tindran el màxim nombre de representants a la Diputació. Amb ell també marxarà el fins ara gerent, Xavier Escribà.

 LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides