Per què ha de dimitir Carles Tusquets?

Carles Tusquets

Carles Tusquets, president de la Comissió Econòmica Estatutària del FC Barcelona, està en el punt de mira d'un sector de la directiva de Josep Maria Bartomeu i d'àmbits del barcelonisme com a conseqüència de l'acusada complaença en la qual s'ha instal·lat aquests últims anys.

El prestigi financer i econòmic de Carles Tusquets, reforçat en el seu dia per la seva nominació per al càrrec de 'controller' dels comptes del Barça, s'ha ensorrat de sobte després del fracàs de la seva candidatura a la presidència de la Cambra de Comerç, presa finalment per les forces empresarials partidàries de jugar a la independència.

Però el pitjor, en l'àmbit del club blaugrana i del seu entorn, ha estat la manera en què ha utilitzat la seva posició de poder barcelonista i els seus contactes des de la Comissió Econòmica per a fer campanya contra qui creia eren els seus opositors a la presidència de la Cambra, Enric Crous i Ramon Masià.

El mateix Tusquets, amagat i mut, que no donava entrevistes als mitjans per aparentar aquesta imatge de neutralitat i de discreció davant la directiva, de cop i volta va decidir demanar entrevistes en determinats mitjans perquè l'empresariat-votant percebés la seva posició de poder dins de la societat barcelonina. Unes entrevistes en què les preguntes amables i la servitud eren evidents i d'alguna manera pactades. El mateix que el seu sobtat interès en el projecte Pirineus-Barcelona i una foto robada al pas amb el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, durant la celebració del Mobile World Congress, una foto aconseguida a força de favors i habilitats que s'han demostrat inútils i sense sentit.

Estratègies d'una altra època que no li han servit absolutament per a res, en tot cas per menyscabar un paper cada vegada més en regressió dins de la dinàmica del club, ja que Carles Tusquets no ha volgut encendre les alarmes ni cridar l'atenció dels socis del FC Barcelona en relació a les liquidacions dels últims anys, amb pèrdues encobertes, i sobretot amb una vulneració claríssima de la ràtio estatutària que limita la capacitat de deute del club a 250 milions però que ja frega els 600 en aquest moment, sense que el primer filtre i control de la junta directiva, la Comissió Econòmica que presideix Tusquets, hagi aixecat la veu ni l'hagi posat en coneixement dels socis. Raons de pes per replantejar-se si la seva continuïtat respon a les seves obligacions envers el club i si les seves estratègies propagandístiques entren dins de l'ètica que també imposa el càrrec.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides