El Tribunal Suprem permetrà als presos electes recollir les actes

L'alt tribunal rebutja però suspendre el judici del procés
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem rebutja suspendre el judici i que s'hagi de demanar un suplicatori a les Corts per continuar el judici del procés. I autoritza la sortida dels líders independentistes presos per prendre possessió dels càrrecs de diputats i senador al Congrés i el Senat, el pròxim dimarts 21 de maig.

Oriol Junqueras, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull, que van ser elegits diputats, i Raül Romeva com a senador, a les eleccions del passat 28 d'abril, podran recollir l'acta que és un acte previ a la constitució de la cambra.

Els magistrats determinen que hauran d'anar "degudament custodiats" i deixen en mans de la presidència d'ambdues cambres l'operatiu per "garantir la seva seguretat" dins la sala de plens.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, creu que la imatge de veure sortir de la presó Oriol Junqueras, Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva per prendre possessió del càrrec de diputats del Congrés o de senador per després tornar a la presó demostra que s'ha de seguir denunciant que són "presos polítics".

Així s'ha expressat Budó just després de conèixer que el Tribunal Suprem autoritza els líders independentistes empresonats a anar al Congrés i al Senat per prendre possessió de l'acta. D'altra banda, la portaveu de l'executiu català ha lamentat que aquest mes de maig el judici sobre l'1-O tingui moltes "interrupcions" perquè d'aquesta manera, diu, s'allarga una "injustícia absoluta".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.