Demòcrates s’oposa a Iceta

Castellà i Laïlla, els dos diputats que els democristians 'indepes' tenen a la bancada d'ERC, no facilitaran al socialista l'accés al Senat
Acte d'Antoni Castellà a Molins de Rei
Acte d'Antoni Castellà a Molins de Rei

El dirigent i diputat de Demòcrates, Antoni Castellà, ha anunciat els dos representants que aquesta formació té a la bancada d'ERC al Parlament de Catalunya no afavoriran amb els seus vots l'accés del dirigent dels socialistes catalans, Miquel Iceta, al Senat.

Iceta necessita substituir un altre senador per designació autonòmica, l'expresident José Montilla, per després poder accedir a la presidència gràcies a la nova majoria socialista de la cambra.

La substitució de senadors per designació autonòmica, que sol ser un tràmit al Parlament de Catalunya, ha esdevingut l'epicentre d'un estira-i-arronsa en el qual ERC ha escenificat el seu enuig perquè considera que els socialistes donaven per fet que la formació republicana els "regalarà" els vots.

En aquest context, Demòcrates, l'escissió independentista d'Unió i un dels sectors més durs del moviment secessionista català, ha aixecat la veu per anunciar que ni Antoni Castellà ni Assumpció Laïlla facilitaran el moviment d'Iceta.

"Per dignitat, anunciem que els dos diputats al Parlament de Demòcrates no donaran suport a la candidatura del Sr. Iceta per al Senat", ha anunciat Castellà en un acte a Molins de Rei, aquest dimarts.

Immers en la campanya de les municipals, en la qual fa costat les candidatures sorgides de les primàries que va impulsar inicialment Jordi Graupera i posteriorment l'ANC, Castellà també ha manifestat: "Hem de fer fora dels municipis els alcaldes del 155, tenim la responsabilitat de fer-los fora a tot Catalunya, assolir governs independentistes, absolutament compromesos amb el mandat de l'1-O, perquè això va d'independència".

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari