Vaga el 16 de maig a l’ensenyament públic

Els sindicats i el Departament d'Educació no han acostat parers
Vaga ensenyament públic

Després de passar una nit tancats al Departament d'Educació, els sindicats d'ensenyament han anunciat la falta de consens amb la Generalitat i han decidit registrar la convocatòria de vaga, tal com tenien previst, el 16 de maig.

No han aconseguit arribar a un acord ni aconseguir les principals reivindicacions: recuperar l'horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (fer 18 hores de classe a secundària i 23 a primària).

També demanen altres qüestions com la reducció de les ràtios, l'increment de la plantilla en 7.000 docents i la garantia que no es tancarà cap grup a l'escola pública.

Després de la trobada d'aquest dijous, la direcció general de professorat del Departament d'Educació ja va dir que en un escenari de pròrroga pressupostària, "no és possible implementar aquestes mesures". Insten els sindicats a negociar que s'implementi més endavant.

En la tancada al Departament d'Educació hi han participat la majoria dels sindicats amb representació a l'ensenyament públic: USTEC·STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEC-SPS, CGT i UGT. Caldrà veure quins són els serveis mínims que establirà el Departament de Treball per al 16 de maig.

La situació és greu: respecte a l'any 10 hi ha 62.939 alumnes més i només 329 docents més. El pressupost de 2010 fou de 5.317 milions d'euros, mentre que l'any 18 va ser de 5.066 milions, això significa que la despesa per alumne encara està 303 euros per sota del que estava l'any 2010. Aquesta pèrdua de finançament ha comportat una pèrdua en la qualitat del servei, però també, de forma important, en les condicions laborals i en la moral del professorat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides