Aplec puigdemontista a Venècia

Laura Borràs, Francesc de Dalmases, Toni Comín, Clara Ponsatí, Joan Maria Piqué i Aleix Sarri es passegen per la Biennale de la mà de l'Institut Ramon Llull
Càrrecs i dirigents de JxCat a Venècia. La directora de l'Institut R
Càrrecs i dirigents de JxCat a Venècia. La directora de l'Institut Ramon Llull és la segona per l'esquerra

La ciutat italiana de Venècia ha acollit una concentració de dirigents polítics de JxCat, l’espai polític liderat per l’expresident Carles Puigdemont, amb motiu de la inauguració de la mostra d’art La Biennale, aquest dissabte 11 de maig.

De la comitiva catalana que s’ha passejat per Venècia aquests dies n’han format part els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, que van marxar de Catalunya després de la proclamació de la República, el 27 d’octubre; Laura Borràs, nova diputada al Congrés; Francesc de Dalmases, diputat al Parlament de Catalunya; Joan Maria Piqué, coordinador internacional i relacions públiques del departament de Presidència i Aleix Sarri, coordinador de política internacional de Presidència.

D’aquesta estada dels polítics puigdemontistes a Venècia n’ha quedat constància en nombroses fotografies que els protagonistes han escampat per les xarxes socials. En algunes d’aquestes fotos hi apareix Iolanda Batallé, directora de l’Institut Ramon Llull, entitat que, des del 2009, s’encarrega d’organitzar la participació oficial catalana a la Biennale.

Les aportacions catalanes es mostren a l’apartat de "Esdeveniments Colaterals". En aquesta ocasió, l’exposició catalana, de la qual se n’ha encarregat com a comissari l’arquitecte Pedro Azara, porta el títol de “Perdre el cap (ídols)” i tracta de l’admiració per les estàtues decapitades.

L’Institut Ramon Llull ha enviat una àmplia representació a l’estrena de la Biennale veneciana i ha acompanyat en tot moment els polítics i funcionaris de JxCat durant la seva estada a la ciutat italiana.

Laura Borràs va penjar un tuit on deia: “Dia intens a Venècia acompanyant amb en Francesc Dalmases i Iolanda Batallé els honorables consellers Toni Comín i Clara Ponsatí en un nou periple europeu. Persistim i guanyarem la llibertat que ens mereixem”. Batallé comentava aquest missatge escrivint: “Guanyarem la llibertat” i “Convidem sempre”.

Alguns usuaris de Twitter han preguntat qui s’ha fet càrrec de les despeses d’aquest viatge. “Quin gust dóna viatjar quan paguen els altres”, va escriure un d’ells. L’oposició al Parlament de Catalunya en demanarà explicacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides