Messi, cridat a votar el 26-M com ciutadà italià

Està registrat com a resident a l’exterior de la ciutat de Recanati
Messi

Lionel Messi és un ciutadà italià inscrit a l’oficina de registre del municipi de Recanati (regió de Les Marques, centre-est d’Itàlia). Per això, els empleats de l’Ajuntament li ha fet arribar al seu domicili de Castelldefels el certificat electoral, la qual cosa permetria al jugador del FC Barcelona exercir el seu dret a vot el 26 de maig, tant en l’elecció a l’Ajuntament de Castelldefels com al Parlament europeu.

Encara que fins ara el ciutadà més famós de Recanati (20.000 habitants) era el poeta romàntic Giacomo Leopardi, el futbolista està arrabassant-li aquest honor. El primer Messi que va deixar Recanati per anar a l’Argentina va ser Angelo, nascut el 1866 i rebesavi del futbolista.

El propi Messi reconeixia fa uns anys, en una entrevista al Corriere della Sera, que tenia una informació difusa sobre els seus orígens italians i desconeixia l’existència de l’escriptor Leopardi. A Recanati encara hi viuen familiars llunyans de Messi.

No obstant, la presència de Messi als registres municipals és deguda a un motiu més pragmàtic. El Barça va fer una recerca en el seu arbre genealògic i va trobar els seus ancestres a Recanati i així el futbolista va optar a la condició de ciutadà comunitari amb la doble nacionalitat argentina i italiana. Davant d’això, els responsables del municipi estan obligats a complir la llei informant a Messi del seu dret i deure com a elector de Recanati. Aquesta ciutat té registrats 2.788 italo-argentins.

Malgrat tot, el dia abans de les eleccions del 26 de maig, Messi i el FC Barcelona estaran jugant la final de la Copa d’Espanya a Sevilla contra el València. Es desconeixen opinions polítiques del capità del Barça.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides