El TSJC cita com imputat l’alcalde d’Agramunt per desobediència

Se l'acusa de participar en l'organització de l'1-O
Alcalde d'Agramunt

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com investigat per al proper 4 de juny a l'alcalde d'Agramunt (Lleida) i diputat d'ERC al Parlament, Bernat Soler, per un delicte de desobediència per participar en l'organització l'1-O al municipi.

En un auto, la magistrada del TSJC Mercedes Armes fixa data per interrogar l'alcalde, investigat arran d'una querella de la Fiscalia Superior de Catalunya que l'acusa de participar de manera "activa" en l'organització de la votació de l'1-O a Agramunt, celebrada a una escola de primària de titularitat municipal.

La querella, que investiga el TSJC donada la condició d'aforat de l'alcalde i diputat del Parlament, deriva de la instrucció que en vigílies del referèndum va dictar el llavors fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, perquè s'obrissin diligències als alcaldes que ho recolzessin.

La Fiscalia basa els indicis incriminatoris contra l'alcalde en un article publicat en una revista municipal, sense signatura, que informa d'un acte celebrat el 25 de setembre en què Soler cridava a participar en l'1-O, quan el referèndum havia estat ja suspès pel Tribunal Constitucional (TC).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides