El jutge de Madrid eleva al Suprem la candidatura europea de Puigdemont

La Junta Electoral Central l'havia prohibit, però la Fiscalia en defensa la participació i el TS decidirà
Comín, Ponsatí, Boye, Puigdemont, Trias i Talegón, a Brussel·les

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí hauran d'esperar la decisió del Tribunal Suprem per saber si podran ser candidats a les eleccions europees del 26 de maig. El jutjat contenciós administratiu de Madrid ha decidit elevar al Suprem el recurs presentat per les defenses i no entra a valorar la resolució de la Junta Electoral (JEC), que vetava els tres candidats de Lliures per Europa.

La decisió del jutjat arriba després que la mateixa Fiscalia de la Comunitat de Madrid es va mostrar favorable a les tesis de les defenses i al vot particular de quatre membres de la Junta Electoral. La fiscalia creu que la JEC ha vulnerat "el dret fonamental de sufragi passiu".

Junts per Catalunya considera que el Tribunal Suprem haurà de considerar vàlid l'informe de la Fiscalia que demana estimar el recurs presentat, segons explica l'advocat Gonzalo Boye.

Els candidats provisionals exclosos han explicat en una roda de premsa avui a Brussel·les al costat dels seus substituts provisionals (l'advocat del mateix Puigdemont, Gonzalo Boye, de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la periodista Bea Talegón), que recorreran fins a l'última instància per defensar el seu dret al sufragi passiu.

El 29 d'abril, l'endemà de les eleccions al Congrés, la Junta Electoral va resoldre que Puigdemont, Comín i Ponsatí no es podien presentar a les eleccions europees. La JEC responia així a un recurs del PP i Ciutadans.

La decisió no es va prendre per unanimitat i va tenir quatre vots particulars contraris, que han estat la base del recurs del president i els exconsellers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides