Qui no és profeta al seu poble a les eleccions?

El govern de Carles Puigdemont
El govern de Carles Puigdemont

Malgrat que Esquerra Republicana ha resultat la guanyadora de les eleccions generals del passat 28 d'abril a Catalunya, a la província de Barcelona ha estat el PSC el vencedor. Tant que ni Oriol Junqueras ni Josep Rull ni Jordi Turull ni Lluís Puig han aconseguit vèncer al seu poble. Malgrat tot, Esquerra ha obtingut la primacia de l'espai independentista, relegant JxCat a posicions endarrerides, sobretot als municipis de l'àrea metropolitana, on la marca de Carles Puigdemont ha quedat en posicions de cua.

Així, a Sant Vicenç dels Horts, localitat de la qual Junqueras va ser alcalde, el PSC ha quedat primer amb el 27,64% dels vots, mentre que ERC s'ha situat en segona posició amb un 23,29% dels sufragis dels convilatans del seu líder. JxCat ha estat superat per En Comú Podem, Ciutadans, Vox (ha recollit 807 vots al poble de Junqueras) i el PP, quedant-se en un 2,74%, percentatge que, si repetís el 26 de maig, no li permetria obtenir cap regidor en aquesta localitat.

A Terrassa, municipi de Josep Rull, la seva esposa, Meritxell Lluís, i l'exconseller Lluís Puig, els resultats de JxCat també han estat decebedors. El partit guanyador ha estat també el PSC amb el 25,88% dels vots, seguit d'ERC amb el 20,86%. JxCat ha estat superat també per En Comú Podem i Ciutadans, ja que ha obtingut només el 8,73% dels vots. Cal recordar que en el seu moment la llavors promesa de CDC Josep Rull va optar a l'alcaldia de Terrassa y va ser derrotat per Pere Navarro. En aquestes eleccions, a més, Meritxell Lluís i Lluís Puig optaven a una plaça al Senat. A Terrassa, la seva ciutat (Puig n'és candidat a l'alcaldia) l'exconseller de Cultura ha obtingut poc més de 16.000 vots, mentre que la dona de Rull, 11.000. Tots dos han quedat molt lluny dels tres més votats, Raül Romeva (ERC), Manuel Cruz i Elia Tortolero (ambdós del PSC).

Finalment, a Parets del Vallès, on viu Jordi Turull, el PSC també ha guanyat les eleccions generals amb el 25,88% dels vots, seguit d'ERC. JxCat (7,1%) ha estat superat també pels Comuns i Ciutadans.

Malgrat aquests resultats, Junqueras, Rull i Turull són diputats electes i el Tribunal Suprem els permetria a hores d'ara recollir l'acta i participar en la sessió constitutiva del Congrés, com a Jordi Sànchez (cap de llista de JxCat), de la mateixa manera que Romeva també podrà accedir a la condició de senador del Regne d'Espanya. Més endavant, però, si fossin inhabilitats per la sentència judicial, haurien de renunciar als escons.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides