De Gispert, reprovada pel Parlament, rep la Creu de Sant Jordi

El govern de Torra també distingeix altres expresidents com Ernest Benach i Joan Rigol, i el capità del Barça, Leo Messi, condemnat per tres delictes fiscals
Núria de Gispert
Núria de Gispert

El govern de la Generalitat de Catalunya, que presideix Quim Torra, ha anunciat aquest dimarts els noms de les 29 persones i 15 entitats que reben la Creu de Sant Jordi enguany. Entre les persones distingides hi ha el capità i jugador estrella del FC Barcelona, Lionel Messi, així com els expresidents del Parlament de Catalunya Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol, i el president de la patronal PIMEC, Josep González.

La Creu de Sant Jordi, oficialment, és la distinció més important que atorga la Generalitat a persones o entitats per haver prestat serveis destacats en la defensa de la identitat catalana o en el pla cívic i cultural.

Pel que fa a De Gispert, es justifica la distinció "en agraïment a la seva tasca com a 13a presidenta del Parlament de Catalunya durant gairebé cinc anys". Posteriorment, però, De Gispert ha destacat per abandonar reiteradament el to institucional, particularment, en les seves discussions a Twitter en defensa del procés. En aquest context, va ser acusada de xenofòbia per haver convidat més d'un cop a la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, a marxar de Catalunya. De fet, va ser reprovada pel Parlament de Catalunya el 2018 per aquest motiu.

En el cas de Messi, el govern destaca no només "la seva fabulosa trajectòria esportiva, que l'ha dut a ser reconegut com el millor futbolista de tots els temps", sinó també que "encarna uns atributs socials tan primordials com la humilitat, l'honestedat, l'aprenentatge, la creativitat, el sentit d'equip i el respecte", així com la creació de la Fundació Leo Messi i "la seva aportació a l'Hospital Sant Joan de Déu per a la construcció del Pedriatic Cancer Center". La breu biografia amb què la Generalitat informa de l'atorgament obvia, en canvi, que l'astre argentí va ser condemnat a 21 mesos de presó per tres delictes fiscals comesos del 2007 al 2009.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari