Rafael Ribó hauria rebut favors d’un empresari investigat pel 3%

El Síndic de Greuges i la seva filla haurien viatjat a veure el Barça a Berlín convidats per Jordi Soler
Rafael Ribó

L'empresari Jordi Soler, investigat pel cas 3% de finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), va fer favors i regals a alts càrrecs del govern d'Artur Mas, responsables de CDC i diputats d'aquest partit polític segons es desprèn de les investigacions que ha fet la Guàrdia Civil examinant els missatges de l'l'iPhone de Soler.

Es dona la circumstància, però que entre les personalitats que Soler va complimentar es trobaria Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, qui hauria viatjat amb les despeses pagades per l'empresari a veure la final de la Champions entre el Barça i la Juventus en 2015 a Berlín.

El País avança que tres dies abans del partit una de les catorze persones que va assistir a l'encontre va escriure a Soler: "El Rafael té una entrada provinent del Barceló i em pregunta si hi ha una plaça per a la seva filla Alba".

La persona que va enviar el missatge a l'empresari del 3% era Ramon Camp, dirigent històric de Convergència Democràtica des del 1980 i que va ser diputat durant gairebé tres dècades al Parlament i al Congrés, i també senador. Posteriorment, Camp va ser nomenat vocal del Consell General del Poder Judicial. El tal "Rafael" al qual al·ludeix és Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya des de l'any 2004.

Preguntat pel viatge a Berlín d'ell i la seva filla, Rafael Ribó va optar a través d'un portaveu per "no fer declaracions" fins a "saber exactament el contingut de la notícia".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides