Rovira i Otegi segellen a Ginebra l’aliança d’ERC amb EH Bildu

Les dues forces obren el seu acord de col·laboració a altres partits
Otegi amb Rovira

ERC i EH Bildu donen continuïtat a la col·laboració permanent en diferents fronts amb una primera reunió des de Ginebra en què han participat Marta Rovira i Arnaldo Otegi. Les direccions de les dues formacions s'han reunit aquest divendres a Suïssa, on resideix la secretària general dels republicans, per "sumar esforços" de cara a l'escenari post 28-A.

En declaracions a l'ACN des de la ciutat helvètica, Rovira ha explicat que ERC i EH Bildu ja tenen una posició "molt comuna" en "qüestions fonamentals" i que seguiran treballant perquè els ciutadans de Catalunya i el País Basc puguin "votar per decidir el seu futur polític" a través d'un referèndum i "superar el règim del 78".

"Es tracta de defensar a Madrid però també a Brussel·les que això va de llibertat i drets civils i polítics", ha afirmat. Amb tot, Rovira ha evitat concretar quina pot ser la posició de les dues formacions, que es "reserven" la reacció en funció dels escenaris postelectorals que plantegin les urnes el 28-A.

En tot cas, ha dit, amb EH Bildu comparteixen l'estratègia "a curt, mitjà i llarg termini" i per això treballen per tenir uns punts "programàtics i comuns de cara les eleccions espanyoles", al marge d'acords ja existents com ara la coalició Ara Repúbliques –la llista entre ERC, EH Bildu i el BNG a les eleccions europees-.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides