Poble Lliure provoca una gravíssima crisi interna que desestabilitza la CUP

La decisió de presentar-se a les eleccions generals del 28-A, amb l’expodemita Albano Dante Fachin com a cap de llista, és un desafiament a l’organització
Una assemblea de Poble Lliure.
Una assemblea de Poble Lliure.

Paladins de la nova política i de la coherència, la CUP comença a patir els mals dels partits de tota la vida, els de la vella política. Tot i que abans ja donava símptomes d’esgotament, de manera recent, el vaixell anticapitalista comença a fer aigües i els seus tripulants no semblen gaire capacitats per tapar els forats, abans no s’enfonsi.

Poble Lliure, un dels partits que integren la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), va decidir a mitjans de març presentar-se a les eleccions generals espanyoles. La decisió va obrir una crisi a la CUP, que en el darrer consell polític –en què van participar representants de Poble Lliure– havia decidit, democràticament, no presentar-se als comicis del 28-A.

Tot i això, Poble Lliure considera que cal una “alternativa electoral” i per això ha presentat llista per a les generals. Així ho va explicar en un comunicat en què insistia en la necessitat d’articular una candidatura per denunciar el “caràcter autoritari de l’Estat” i “pel reconeixement del dret a l’autodeterminació”. “Emplacem el conjunt de persones i col·lectius independentistes, republicans i d’esquerres a participar-hi”, exposava. El partit ha acabat arribant a un acord amb Som Alternativa –que comanda l’exlíder de Podem Albano Dante Fachin– i també s’hi ha sumat Pirates de Catalunya.

En un comunicat, Poble Lliure lamentava les apostes de Junts per Catalunya i Esquerra, a les quals no veu representant l’independentisme. La formació assegura que els dos partits han adoptat des de fa un any “un discurs reformista totalment inviable dins l’Estat espanyol”. Davant d’això, argumenta, és necessària una alternativa electoral que la CUP, assegura, no vol encapçalar: “Cal no deixar espai ni al reformisme ni al neoautonomisme”, rebla el comunicat.

L’opció de presentar-se a les eleccions espanyoles del 28-A havia estat àmpliament rebutjada pel consell polític dels cupaires: 37 representants territorials i de les organitzacions que s’integren a la CUP van votar en contra i només 20 van votar-hi a favor. L’organització va argumentar en un comunicat que no es podia presentar al 28-A perquè “no es donen les circumstàncies per ser una candidatura autènticament rupturista i transformadora a l’Estat espanyol”.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides