Puigdemont no tindrà immunitat sense anar a Madrid

Un informe jurídic de l'Eurocambra conclou que l'expresident haurà de recollir en persona l'acta d'eurodiputat
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Els serveis jurídics del Parlament Europeu descarten que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pugui obtenir immunitat automàticament pel fet de ser escollit a les eleccions europees. A més, indiquen que el líder i cap de llista de Junts per Catalunya hauria de recollir l'acta a Madrid per poder esdevenir efectivament eurodiputat i obtenir la immunitat.

Segons el parer dels juristes, demanat pel president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, la presència de Puigdemont a Madrid en aquest supòsit "és necessària per jurar o prometre la Constitució espanyola" i per poder formar part de la llista d'eurodiputats que les autoritats espanyoles han de comunicar al Parlament Europeu, han avançat mitjans com EFE i El Periódico aquest dimecres.

"Si fos arrestat en aquell moment, les autoritats judicials espanyols haurien d'autoritzar que pogués complir els tràmits. Sense aquesta autorització, la recollida de l'escó dependria de les autoritats judicials espanyoles", especifica el mateix informe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides