El TSJC accepta Vox com acusació popular contra Torra pels llaços grocs

ERC demana a la JEC treure el partit de la ultradreta del judici de l'1-O durant la campanya electoral
Quim Torra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acceptat que el partit ultradretà Vox es personi com a acusació popular contra el president català Quim Torra per haver mantingut els llaços grocs en els edificis de la Generalitat tot i el requeriment en contra de la Junta Electoral Central (JEC).

Vox va coincidir en el temps amb la Fiscalia en presentar una querella contra Torra, per la qual cosa la Sala Civil i Penal del tribunal ha acceptat acumular els dos procediments. La Sala també exigeix a Vox una fiança de 15.000 euros per cobrir "eventuals responsabilitats en les quals pogués incórrer d'un eventual exercici maliciós o temerari de l'acció penal".

Per la seva banda, ERC ha demanat a la JEC que el Tribunal Suprem suspengui les declaracions dels testimonis en el judici per l'1-O i que Vox no pugui exercir com a acusació particular fins que passin les eleccions generals del 28-A.

Els republicans consideren que és "absurd" que en el Suprem un candidat de VOX a les generals interrogui uns altres candidats encausats mentre duri la campanya electoral. Per ERC el partit de la ultradreta tindrà un protagonisme polític extraordinari durant els quinze dies de campanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides