El Comitè Professional de Catalunya Ràdio vulnera el llibre d’estil de la CCMA

Treballadors que haurien de vetllar per l’equanimitat i objectivitat de l’emissora insulten Arrimadas o Millo a les xarxes socials
Piulada de Marc Garriga contra Inés Arrimadas
Piulada de Marc Garriga contra Inés Arrimadas

Diversos membres del Comitè Professional de Catalunya Ràdio incompleixen de forma flagrant el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pel que fa a les seves expressions públiques i a les xarxes socials. El “Manual d’ús” del Llibre d’Estil de la CCMA recull que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. Diu també que “en l’àmbit públic no poden adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat”. També prohibeix que emetin “missatges o comentaris ofensius o despectius”.

El 21 de desembre passat, Marc Garriga, membre del Comitè Professional, dedicava un missatge directe a Inés Arrimadas, per desmentir quatre afirmacions de la líder de Ciutadans a Catalunya. Una companya seva del Comitè, Susana Ortega, li deia ‘botifler’ a Enric Millo en un tuit del 7 de març i en un altre del mateix dia escrivia: “cossos de seguretat de l’estat demostrant el seu ‘cromanyonisme’ i evidenciant el possible perjuri de Zoilo’.

 A la vaga del 21 de febrer, diversos membres del Comitè Professional de Catalunya Ràdio van omplir els seus perfils de twitter de missatges de promoció de la protesta. Així, Montse Poblet acompanyava una fotografia d’una persiana baixada durant la vaga amb el text “Via Laietana, plena vessar de gent. Negocis tancant per dignitat i en protesta per la repressió policial de l’1-O”. Marc Garriga penjava diverses fotos de l’acte de cloenda. També ho va fer durant la manifestació del setge al departament d’Economia, el 20 de setembre. Va publicar quatre fotos dels manifestants, amb aquest text: “Jornada de feina que no oblidaré mai. La gent cantava ‘Aquí comença la nostra independència’. Serà veritat?”.

Un altre membre del Comitè Professional de Catalunya Ràdio, Ricard Isidro, dedica els seus missatges de twitter a la seva especialitat, l’àmbit de l’esport, però no se n’està de reenviar piulades com la de Marc Bodi, el passat dia 5 de març, que qualificava de mentider l’ex-delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. 

El passat 26 de març, Marc Garriga felicitava els seus companys del programa “Catalunya Migdia”, entre ells Empar Moliner, que protagonitza la foto del seu tuit. Feia un mes i mig que el Comitè Professional havia emès un comunicat en què mostrava el seu ‘malestar’ perquè Moliner va presentar un acte polític posant veu a l’empresonat Oriol Junqueras. “Es corre el risc que es confonguin els seus posicionaments amb la línia editorial del programa”, deia el comunicat. Risc que no ha comportat que Garriga consideri inoportú felicitar-la ni que Empar Moliner hagi canviat gens el caràcter sectari dels seus comentaris per antena.

El Manual d’ús de la CCMA assegura que “els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

(Visited 152 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari