Indignació periodística amb el veto a TV3 i Catalunya Ràdio

El Col·legi de Periodistes considera que és un "menyspreu" i els treballadors ho titllen de "censura"
Exteriors de TV3
Exteriors de TV3

Els consells professionals d'Informatius de TV3 i de Catalunya Ràdio rebutgen de manera categòrica les resolucions de la Junta Electoral Provincial de Barcelona que prohibeixen l'ús de les expressions "exili", "exiliats" i "presos polítics".

En un comunicat, el Consell Professional de TV3 qualifica la resolució de "censura incompatible amb el respecte a la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa". Els magistrats, segueix el comunicat, "ordenen reescriure el que passa quan no els agrada el que passa".

El Consell recorda que el mot "exili" o "exiliat" és present al relat informatiu de TV3 atenent al significat que recullen els diccionaris de l'Institut d'Estudis Catalans, de l'Enciclopèdia Catalana i de la Real Academia Española.

Pel que fa a l'expressió "presos polítics", el Consell remet a la definició de pres polític de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. La mateixa definició que "ha estat la base del govern espanyol per assegurar que a Espanya no hi ha presos polítics" és la que "serveix a organismes de suport als presos polítics per asseverar que els activistes i polítics empresonats són 'presos polítics'".

El Col·legi de Periodistes ha emès un comunicat contundent criticant el que, segons ells, suposa un "menyspreu inadmissible i intolerable a la feina dels periodistes" i que representa "una intromissió en tota regla" a la llibertat d'informació, "un dels pilars fonamentals de la democràcia". "En informació no es pot conjugar el verb 'prohibir'", ha afirmat el vicedegà del Col·legi, Joan Maria Morros.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari