Cotarelo s’esborra, de moment, de la llista de JxCat

Retreu a la formació de Puigdemont que, sense avisar-lo, l’ha situat com a primer suplent, però després diu que hi va si s’esmena l’”error”
Ramón Cotarelo
Ramón Cotarelo

El politòleg i catedràtic emèrit de la UNED Ramon Cotarelo ha anunciat aquest dilluns que renuncia a ocupar un lloc simbòlic a la llista per Girona que Junts per Catalunya, la marca postconvergent impulsada per l’expresident Carles Puigdemont, presentarà al Congrés dels Diputats.

Cotarelo, una de les principals figures públiques no catalanes favorables al procés, ha escrit a Twitter aquest divendres que va acceptar anar el darrer de la llista “perquè m’ho va demanar el secretari general de la Crida en nom de Puigdemont”, però que ja no en vol formar part perquè ha vist al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) que no tanca la llista, sinó que és el primer suplent.

El politòleg, que es va traslladar temps enrere a viure a Girona, diu que no li van preguntar si acceptava aquesta ubicació a la llista i, tot i que accepta que “cap dels llocs té possibilitats”, deixa la candidatura adduint que “és cosa de la paraula”.

“Si no són capaços de mantenir-la davant els de la seva pròpia llista, què faran amb les que donen als electors?”, critica JxCat. “Per descomptat, seguiré votant independentista i la llista del president malgrat la llista mateixa, perquè és el meu president i vull la independència”, afegeix.

Posteriorment, ha indicat que li han dit que “va ser un error i que ho arreglaran al BOE”, i que quan “estigui esmenat, com es va dir al principi, tancaré encantat la llista de JxCat. Entre tant, no sóc part d'ella”.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari