Economia és la primera conselleria a acatar l’ordre de la JEC

Els Mossos tenen l'ordre de retirar els símbols independentistes a partir de les tres de la tarda
Departament d'Economia
Departament d'Economia

La conselleria d'Economia ha estat el primer departament de la Generalitat de Catalunya en retirar els símbols independentistes de la seva façana seguint l'ordre dictada per la Junta Electoral Central (JEC). Es dona la circumstància que a hores d'ara el vicepresident del govern i conseller d'Economia, el republicà Pere Aragonès, es troba amb permís de paternitat.

La JEC ha demanat al departament d'Interior que els Mossos d'Esquadra retirin els llaços, ara blancs que substitueixen els llaços grocs en record dels independentistes presos, i la resta de simbologia i cartelleria independentista de les dependències oficials de la Generalitat. El termini perquè l'Executiu de Quim Torra retiri aquesta simbologia, abans que actuïn els Mossos, s'acaba a les tres de la tarda d'aquest divendres.

Des de la junta electoral s'ha contemplat que si els Mossos no retiren els símbols independentistes, es requerirà al Cos Nacional de Policia (CNP) que executi la seva ordre. La JEC ha recordat al conseller d'Interior, Miquel Buch, que si la policia de la Generalitat no acata l'ordre podrien incórrer en responsabilitats administratives i/o penals.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari