Torra manté el llaç al Palau mentre consulta al Síndic si el treu

Al·lega que és impossible retirar-los tots i deixa que els consellers decideixin sobre els departaments
El president Quim Torra i el conseller Damià Calvet
El president Quim Torra i el conseller Damià Calvet

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha optat per mantenir penjada al Palau de la Generalitat la pancarta que mostra un llaç groc, mentre espera que el Síndic de Greuges es pronunciï mitjançant un informe que el govern català ha avançat que tractarà com si fos vinculant. Es tracta d'una decisió adoptada a títol personal per Torra.

Segons ha explicat la portaveu i consellera Elsa Artadi, el president no ha donat cap instrucció als membres del govern sobre la retirada dels llaços grocs dels edificis públics, ordenada per la Junta Electoral Central, de manera que cada conseller ha pogut decidir si manté els símbols en les dependències dels respectius departaments. Els consellers, coordinadament, han decidir mantenir-los.

Torra, a més, ha remès un escrit a la Junta Electoral al·legant contra els termes del segon requeriment, que el president sosté que és impossible de complir. Addueix, en aquest sentit, que la Generalitat disposa de molts edificis i que algunes són gestionats per empreses i ens públics i altres es troben cedits a empreses privades, fundacions i entitats socials, per exemple.

Artadi ha anunciat que durant aquest dimarts i aquest dimecres el govern informarà, basant-se en l'informe del Síndic, sobre què fa amb la simbologia que la Junta Electoral l'obliga a retirar. "Ara mateix la decisió és mantenir la pancarta. El president Torra entén que això és preservar la llibertat d'expressió", ha manifestat Artadi en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu.

La Junta Electoral, per la seva part, es reuneix aquest dimarts i podria traslladar l'incompliment de Torra a la Fiscalia. El termini de 24 hores que va establir per la retirada dels símbols s'exhaureix a les 17 hores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides