La jutge imputa el responsable comercial de la CCMA pels anuncis de l’1-O

Martí Patxot ha de comparèixer aquest divendres davant el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona
Martí Patxot
Martí Patxot

La jutge Alejandra Gil, titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, ha citat a declarar el pròxim divendres com imputat per desobediència al responsable de la direcció comercial i de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Martí Patxot.

La magistrada, que investiga diferents ex-alts càrrecs del Govern de Carles Puigdemont per l'1-O, ha citat Patxot per l'emissió dels anuncis de promoció de la consulta independentista que es van emetre tant a TV3 com a Catalunya Ràdio el setembre del 2017, segons ha avançat EFE.

El jutjat número 13 també manté la imputació de l'aleshores presidenta interina de la CCMA, Núria Llorach, i dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament.

La jutgessa Gil ha reclamat a la CCMA la certificació de les emissions de l'anunci de la campanya de "Civisme" concretant els dies en què es va publicitar, i ha demanat el contingut de les gravacions en ràdio i els vídeos d'aquests anuncis.

El Tribunal Suprem basa part de l'acusació de malversació contra els líders del procés en l'elaboració i emissió de la campanya "Civisme", perquè la CCMA va emetre dues factures de 93.000 i 180.000 euros a la Conselleria de la Presidència.

Davant aquestes dades, el qui era conseller de la Presidència en aquell moment i que està sent jutjat al Suprem, Jordi Turull, ha afirmat que el govern català no va pagar cap import perquè aquests van quedar dins d'un contracte marc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides