El Govern espanyol traslladarà les restes de Franco al Prado

Sánchez decideix situar el dictador en el mateix lloc on reposen les restes de la seva dona Carmen Polo
Panteó de la famila Franco al Prado

Les restes de Franco seran exhumades del Valle de los Caídos el 10 de juny, segons ha anunciat aquest divendres al migdia el govern espanyol. El dictador serà enterrat al panteó de Mingorrubio, al cementiri del Pardo, de titularitat estatal.

En aquest cementiri, on hi ha enterrats cinc ministres franquistes, la família hi té un panteó on hi ha les restes de la dona de Franco, Carmen Polo.

El cementiri també acull la sepultura dels expresidents del govern franquista Luis Carrero Blanco i Carlos Arias Navarro. Així com el panteó del dictador de la República Dominicana Rafael Trujillo.

En l'anunci fet en el Consell de Ministres, la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo ha afegit que no hi haurà cap comunicació ni imatges, ni convocatòria pública de l'exhumació de les restes del dictador.

Segons Calvo serà el 10 de juny per no interferir en el calendari electoral i per donar temps perquè es resolguin els recursos que la família ha interposat davant la justícia i perquè volien complir el seu mandat.

La família del dictador va rebutjar el panteó familiar perquè asseguren que no hi ha prou seguretat i va proposar que el portessin a la cripta de la catedral de l'Almudena.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari