Trapero afirma que van plantejar una sortida “segura” d’Economia al marge de la del terrat

Reprodueix vídeo

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, màxim responsable uniformat del cos durant els dies àlgids del procés ha decidit declarar com a testimoni davant el Tribunal Suprem que està jutjant els dirigents independentistes.

Josep Lluís Trapero ha estat preguntat insistentment per part de l'acusació popular defensada per Vox sobre els fets de l'escorcoll per part d'una comitiva judicial el 20 de setembre del 2017 al departament d'Economia, i que va acabar amb la sortida pel terrat de la secretària judicial.

El major Trapero ha insistit que l'operatiu que van proposar els Mossos contemplava un primer cordó de personal de control de l'ANC, un segons cordó amb membres de la Brigada Mòbil dels Mossos i una tercera càpsula d'una vintena d'agents de paisà de la policia catalana que protegirien la comitiva judicial per sortir d'Economia.

Trapero ha insistit en el fet que "si vam plantejar aquesta sortida, és perquè vam considerar que és segura", afegint que "el motiu pel qual s'ofereix l'altra sortida (la del terrat) no és perquè consideréssim que la del cordó policial fos insegura".

El màxim responsable uniformat dels Mossos en aquells moments ha assegurat que finalment la secretària judicial va sortir pel terrat del teatre Coliseum, adjunt al departament d'Economia, perquè "volíem estalviar-nos el temps d'organitzar una altra vegada el cordó. Per això vam organitzar la sortida pel terrat", un cordó que es va desmuntar perquè el registre es va allargar.

En aquest punt, Trapero ha afirmat que "és veritat que (la comitiva judicial) van haver d'esperar que acabés l'obra, però no que sortís (la secretària judicial) camuflada amb el públic", sinó per evitar que passés per davant del públic mentre es feia la representació.

Trapero també ha negat que l'aleshores conseller d'Interior, Joaquim Forn, que està sent jutjat al Suprem, hagués modificat el disseny de l'operació Àgora, dispositiu policial que amb l'argument de fer un desplegament antiterrorista també va servir per cobrir la celebració de la consulta de l'1-O.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides