Quin recent compromís de Puigdemont s’ha fet fum?

Carles Puigdemont, a Waterloo
Carles Puigdemont, a Waterloo

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha anunciat que, per “fer un pas més per internacionalitzar el dret a l'autodeterminació de Catalunya”, es presentarà com a cap de llista de Junts per Catalunya a les eleccions europees, seguint les passes del seu exvicepresident i rival en el lideratge de l'independentisme processista, Oriol Junqueras, que es presentarà a la mateixa contesa al capdavant d'ERC.

Aquesta decisió de Puigdemont, però, transforma en fum allò que ell mateix va dir sobre les eleccions europees el passat mes de novembre. Aleshores va assegurar a Catalunya Ràdio que no volia presentar-se a aquests comicis i que "només" hi aniria com a número dos de Junqueras.

En aquell context, els postconvergents miraven de lligar ERC amb candidatures conjuntes, però Junqueras s'ha resistit a reeditar fórmules de l'estil de Junts pel Sí. Insòlitament, Puigdemont apuntava la possibilitat d'incloure l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel en una llista unitària que, com era previsible, no ha pogut fer gaire cosa més que verbalitzar.

Val a dir que no és el primer cop que Puigdemont executa un gir de 180 graus en les intencions electorals que ha manifestat, ja que va mantenir durant mesos que no es presentaria a la reelecció com a president de la Generalitat i, finalment, va muntar a la seva mida la candidatura de Junts per Catalunya per les eleccions del 21-D del 2017, amb la qual va mantenir els postconvergents com a principal força processista per davant d'ERC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides