El “tal Toni” del procés podria ser un alt càrrec de la Generalitat

Versions contradictòries sobre si el Govern va contractar impressions de cartells a través d'Òmnium
Enric Vidal

Versions contradictòries de dos testimonis en el judici del procés sobre si la Generalitat va contractar impressions de cartells del referèndum a través d'Òmnium Cultural.

Després de la sessió llampec del matí, la vista s'ha reprès aquest dimarts a la tarda amb la declaració d'Enric Vidal, dissenyador web i gràfic i coordinador d'Acció Política d'Esquerra Republicana a Badalona, al qual van encarregar la readaptació i impressió de propaganda del referèndum.

En l'inici de l'interrogatori, el protagonisme ha estat per al "tal Toni" que ja va aparèixer en la sessió d'ahir dilluns a la tarda, com la persona que va contactar amb Unipost per a l'enviament dels sobres on hi havia les notificacions de les meses de l'1-O.

Aquest dimarts ha aparegut novament perquè és qui va contactar amb Vidal per demanar-li que adaptés a diferents formats i portés a tres impremtes el cartell de propaganda del referèndum on apareixien les vies del tren amb una bifurcació.

Al llarg de l'interrogatori, Vidal ha admès que havia deduït, a través de les informacions dels mitjans de comunicació, que aquest Toni podria ser Antoni Molons, exsecretari de Difusió de la Generalitat, tot i que no ho ha pogut confirmar. Molons també està citat com a testimoni en el judici del procés.

També ha manifestat que no va tenir cap sensació que hi hagués pressa per imprimir els cartells i que no va cobrar per la feina.

El testimoni que ha vingut al darrere, el comercial d'Artyplan Enric Marí, ha contradit Vidal en diversos punts. Ha explicat que el 7 de setembre Aitor Sampere, del Departament de Comunicació d'Òmnium Cultural, li va trucar per demanar-li un pressupost urgent per uns cartells del referèndum.

L'endemà va rebre la trucada d'Enric Vidal, que, segons ha declarat Marí, li va dir que la comanda es facturaria a la Generalitat, tot i que no va especificar a quin departament.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides