Una operació anticorrupció esquitxa l’exalcalde d’ERC de Deltebre

Esquerra suspèn de militància Gervasi Aspa, que ha estat detingut aquest dimarts durant unes hores
Gervasi Aspa

Els Mossos d'Esquadra ha detingut unes hores Gervasi Aspa, d'ERC, exalcalde de Deltebre, durant una operació anticorrupció en aquest municipi del Baix Ebre. Aspa ha quedat en llibertat després de prestar declaració davant els agents, tot i que manté la condició d'investigat a l'espera de comparèixer davant del jutge.

Esquerra ja ha suspès de militància i ha obert un expedient informatiu a l'exalcalde republicà.

Els agents de la Unitat Anticorrupció de la Divisió d'Investigació Criminal han escorcollat les oficines municipals des de primera hora del matí. Han inspeccionat despatxos i ordinadors, i s'han endut, almenys, dues caixes de documentació.

L'operatiu està sota secret de sumari, però s'ha pogut saber que hi ha hagut diverses detencions de funcionaris i exfuncionaris. Un d'ells ha estat el secretari del consistori, que també ha quedat en llibertat.

La investigació es fa per petició del jutjat d'instrucció 2 de Tortosa i està centrada en delictes contra l'administració pública i falsedat documental durant els mandats del 2007 al 2015.

L'Ajuntament de Deltebre, governat ara pel PDeCAT, subratlla també que "s'ha facilitat i se seguirà facilitant l'accés a la documentació als agents de la Policia Judicial perquè puguin fer la seva feina".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides