L’Estat avisa Quim Torra que té “instruments” per obligar-lo a treure els llaços grocs

La Generalitat té 20 dies per recórrer l'ordre de la Junta Electoral Central
Josep Borrell

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha estat l'encarregat d'avisar que l'Estat té "instruments" per obligar al govern de la Generalitat a complir l'ordre de la Junta electoral Central (JEC) perquè el president català, Quim Torra, tregui durant la precampanya i la campanya electoral del 28-A els llaços grocs i les estelades que llueixen en tots els edificis públics catalans.

Josep Borrell, en declaracions a la Cadena SER, ha afirmat que veu "encertada" la decisió de la JEC que donava 48 hores a Torra per fer-la efectiva. Borrell considera que els llaços grocs són "símbols partidistes" que "envaeixen" l'espai públic amb una determinada opció política.

Borrell, però, ha anat més enllà de la JEC a l'afirmar que "la Junta diu que xoca amb la neutralitat del període electoral, crec que xoca amb la neutralitat de tots els períodes. Espero que compleixi, si no l'Estat té instruments per a vetllar que es compleixi". El ministre ha afirmat que no sap si Torra farà cas de l'ordre de la JEC en considerar que del president català es "pot esperar-se qualsevol cosa".

Per la seva banda, en declaracions al 3/24 la consellera de Cultura, Laura Borràs, ha afirmat que l'Executiu català i els seus serveis jurídics "s'han posat a treballar" per a recórrer l'ordre de la JEC. De fet, la Generalitat té 20 dies per a recórrer en un contenciós-administratiu davant el Tribunal Suprem la resolució de la Junta Electoral Central.

Laura Borràs ha assegurat que el govern català continuarà defensant "el que representen" aquests símbols, que per Borràs és "fer presents als absents i recordar què està passant i, clar, molesta molt". Si Quim Torra no compleix l'ordre de la JEC de retirar els llaços grocs, podria rebre una multa de 300 a 3.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides