Tres policies més investigats per les càrregues de l’1 d’octubre

Un inspector en cap i dos sotsinspectors són citats per les càrregues policials a l'Escola Estel de Barcelona
Acció policial l'1-O
Acció policial l'1-O

El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha citat com a investigats un inspector en cap i dos sotsinspectors de la policia espanyola per les càrregues policials de l'1 d'octubre del 2017 a l'Escola Estel de Barcelona, durant la celebració del referèndum.

Ho ha anunciat el tinent d'alcaldia de Barcelona Jaume Asens, ja que l'Ajuntament està personat a la causa com a acusació. Amb aquests tres nous agents, ja són 37 els policies espanyols investigats pel jutjat.

Les citacions han arribat després que l'Audiència de Barcelona acceptés un recurs del consistori per reobrir la causa de l'Escola Estel, que s'havia arxivat. Segons xifres de l'Ajuntament, les càrregues policials al centre van tenir un balanç de 18 persones ferides.

La secció tercera de l'Audiència ha estimat el recurs del consistori, en considerar que la impossibilitat d'identificar els agents actuants per la falta d'enregistraments en vídeo o de fotografies no és motiu suficient per arxivar el cas.

L'Audiència Nacional va ordenar aprofundir en la investigació "no tant per saber quin agent va causar quina lesió", sinó "per esbrinar les ordres que van ser emeses pels responsables de l'operatiu", que sí que estan identificats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides