La CUP exigeix un altre “cicle de desobediència”

Riera diu que rumien demanar eleccions anticipades al president Torra, a qui atribueix "una obediència escandalosa"
Carles Riera
Carles Riera

El diputat de la CUP Carles Riera ha explicat en una entrevista concedida a TV3 que la formació anticapitalista advoca per encetar "un nou cicle de desobediència civil i institucional necessàriament unilateral" per portar Catalunya a exercir l'autodeterminació.

Riera ha aclarit que la CUP encara no ha decidit si demanarà o no eleccions anticipades al president de la Generalitat, Quim Torra, però que ara mateix la formació està debatent la seva estratègia i que un dels punts sobre la taula és aquesta possibilitat.

Així mateix, ha retret al govern i al Parlament catalans "una obediència escandalosa i indignant a la Constitució, l'Estatut i a l'Estat espanyol" que, segons ell, "no va enlloc".

La CUP ha rebutjat, en la votació de la seva militància, concórrer a les eleccions generals i concentrar-se en el "municipalisme transformador de ruptura", segons ha expressat la portaveu i exdiputada Mireia Boya, així com evitar generar expectatives i confiances relacionades amb les institucions espanyoles, ha indicat Riera.

Poble Lliure, una de les organitzacions integrants de la CUP, era favorable a concórrer a les eleccions generals i ara es planteja presentar-s'hi. Preguntat per si promouran l'abstenció o el vot a alguna candidatura si Poble Lliure fa el pas, Riera ha explicat que la CUP no ha decidit què farà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides