Aïllar VOX o barallar-s’hi

El president del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Barcelona i candidat a alcalde per aquest partit en les properes eleccions ha demanat l’alcaldessa Ada Colau que negui al partit ultradretà VOX l’ús del Palau Sant Jordi en un acte previst pel proper 30 de març. Colau li ha fet cas i adduint unes obres inexistents ha negat a VOX l’ús d’aquest recinte municipal.

Fa uns dies vaig coincidir amb el líder d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, David Karvala, i li vaig comunicar els meus dubtes sobre l’eficàcia de boicotejar totes les activitats dels col·lectius racistes i ultradretans. Temps enrere tenia la sensació que fer-ho era magnificar la incidència real d’aquests col·lectius. D’un acte de deu ultres cridant vives a Espanya o contra els immigrants ningú se n’assabenta llevat dels que hi passen a prop. D’una baralla entre ultres i antiracistes o antifeixistes se’n fan ressò molts mitjans de comunicació. Karvala em va replicar dient que la política d’ignorar els racistes i feixistes havia creat monstres com Le Pen a França o l’UKIP a la Gran Bretanya.

La situació ha canviat els darrers mesos. Els ultradretans als quals representa VOX van aplegar 8.000 assistents al Palau de Vistalegre, a Madrid, l’octubre passat. En aquest pavelló hi cap el doble de persones però vuit mil persones són moltes persones. El desembre, aquest partit obtenia quasi 400.000 vots a les eleccions andaluses i els seus 12 diputats determinaven que la presidència de la Junta passés a mans del Partit Popular.

Ja no podem dir que són quatre eixelebrats als quals és millor ignorar.

La resposta davant el seu creixement és plantar-se davant els seus stands al carrer i esbroncar-los? Negar-los recintes públics perquè facin els seus actes? En un sistema democràtic hi caben els partits homòfobs, racistes i masclistes? Deia Voltaire “no estic d’acord amb el que dius però defensaré amb la meva vida el teu dret a expressar-ho”. Inclou això el discurs de l’odi? Poden Santiago Abascal i els seus dir les barbaritats que deixen anar i la justícia s’ho pot mirar amb condescendència?

Jo estic una mica amb Voltaire i no em sembla encertat inventar-se excuses de mal pagador per tancar les portes del Palau Sant Jordi als de VOX. Si creiem que no tenen dret a utilitzar-lo hem d’explicar perquè. Les astúcies millor deixar-les per Artur Mas, que ja sabem com acaben.

Convèncer és la millor manera de vèncer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides