L’AVE Barcelona-Madrid tindrà wifi a partir del pròxim 1 d’abril

AVE
AVE

Renfe començarà a oferir wifi, servei de connexió sense fil a Internet, en tots els trens de la línia d'Alta Velocitat (AVE) entre Barcelona i Madrid a partir del pròxim 1 d'abril, segons ha anunciat Renfe.

D'aquesta forma, Renfe estendrà aquest servei a la línia de l'AVE amb major demanda de viatgers, el que presta en competència amb el 'pont aeri' i en el corredor amb major demanda de passatgers del país.

El servei 'wifi' d'aquest corredor també permetrà estendre'l als trens que realitzen recorreguts transversals entre Catalunya i Andalusia.

L'operadora augmenta així el servei wifi en l'AVE, que actualment ja presta en l'AVE a Sevilla, el corredor en el qual va començar a oferir aquesta connexió el desembre del 2016. Un any després, a finals del 2017, el va ampliar a l'AVE a València, el gener del 2018 el va posar en marxa en l'AVE a Màlaga i ara l'habilitarà en el corredor a Barcelona.

Renfe ofereix wifi a bord a través de la plataforma PlayRenfe, que contempla dos tipus de connexions, una bàsica i una altra 'premium'.

Aquesta última permet accedir a una plataforma amb diferents continguts d'informació i entreteniment (llibres, pel·lícules o llibres, entre altres), i fins i tot a retransmissions televisives en directe, com poden ser partits de futbol.

El cost de la connexió wifi a bord de l'AVE per al viatger és de 2 i 4 euros per viatge, si bé la connexió és gratuïta per a l'opció bàsica si el viatger s'inscriu en el programa de fidelització +Renfe de la companyia i per a passatgers de la Classe Preferent.

Renfe assegura que el seu servei wifi és el més ampli dels que ofereixen les diferents operadores ferroviàries a tot el món. Amb la seva posada en marxa busca atendre una demanda dels viatgers de l'AVE, un servei que transporta uns 22 milions de passatgers a l'any.

L'operadora està implantant el servei de connexió a Internet als seus trens en virtut del contracte que va adjudicar per concurs públic a Telefónica a l'octubre del 2015 per 148,63 milions d'euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides