Puigdemont, Junqueras i Forn, ‘muts’ sobre Castellví

Cap dels tres reacciona després de quedar assenyalats per la primera declaració d'un responsable dels Mossos
Manuel Castellví
Manuel Castellví

Ni l'expresident Carles Puigdemont, ni l'exvicepresident Oriol Junqueras, ni l'exconseller Joaquim Forn han dit la seva encara aquest divendres al matí sobre la declaració de qui era responsable d'informació dels Mossos d'Esquadra durant l'1-O, Manuel Castellví, que els ha assenyalat a tots tres durant la seva declaració al Tribunal Suprem, aquest dijous.

El primer testimoni dels Mossos en aquest judici, com ja va fer durant la fase d'instrucció, ha descarregat la responsabilitat en el govern de Carles Puigdemont amb unes respostes que, alhora, eren favorables al major i màxim responsable policial del cos aleshores, Josep Lluís Trapero.

En concret, Castellví ha explicat que van alertar Puigdemont, Junqueras i Forn d'una possible escalada de violència si es mantenia la votació, però que van preferir tirar endavant argumentant que havien de complir un mandat democràtic. Aquest comissari ha declarat, en aquest sentit, que van alertar a Puigdemont que "no s'avenia a la realitat" i que "s'estava enviant un missatge de tranquil·litat i normalitat" a la població com si l'1-O "fos una jornada electoral".

El president de la sala, Manuel Marchena, ha suspès els interrogatoris fins al pròxim dilluns, quan serà el torn de les defenses. Aquest fet pot explicar perquè durant les hores posteriors ni Puigdemont, ni Junqueras, ni Forn, que acostumen a comentar aspectes del judici, com les compareixences d’Enric Millo i Diego Pérez de los Cobos, han dit res sobre les paraules de Castellví. 

Forn, per exemple, va aprofitar les declaracions de Millo i Pérez de los Cobos per “destacar i reconèixer la professionalitat i el rigor del cos de Mossos d’Esquadra i els seus comandaments”, i donar-los les gràcies. 

L'ariet Rahola
Qui sí que ha dit la seva ha estat un dels ariets mediàtics favorables al govern de Puigdemont, l'opinadora de TV3 Pilar Rahola, qui ha acusat Castellví d'haver fet una intervenció "tristíssima", d'anar a "fer tot el mal que ha pogut" i de voler "quedar bé amb el tribunal", i ha suggerit que pot haver mentit per por. Rahola retreu a Castellví que ha fet veure que Puigdemont i Junqueras donaven per fet que hi hauria violència, la qual cosa l'opinadora no el creu que fos el cas perquè "els coneixem" i "sabem el que pensen".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides