La Guàrdia Civil atribueix al govern de Puigdemont plans per controlar les cotitzacions

Un informe lliurat al Jutjat 13 de Barcelona hi situa IBM i Deloitte
El govern de Carles Puigdemont
El govern de Carles Puigdemont

La Guàrdia Civil atribueix al govern de Carles Puigdemont la creació d'un sistema per controlar les cotitzacions dels treballadors catalans després d'una declaració d'independència, revela El Confidencial. Segons la mateixa informació, que cita el contingut d'informes policials remesos al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, es tractava d'un projecte desenvolupat pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que encapçalava la consellera Dolors Bassa, i comptava amb el suport de consultors tecnològics i companyies com IBM i Deloitte.

Segons la descripció del pla referida per El Confidencial, el govern català pretenia, després d'una ruptura pactada, controlar la part de la caixa de la Seguretat Social que correspon als treballadors, aturats i pensionistes de Catalunya. A partir d'aleshores, afegeix la mateixa informació, les empreses estarien obligades a pagar les cotitzacions a la Seguretat Social de la Catalunya independent.

Els investigadors de la Guàrdia Civil, però, adjudiquen al govern català de Puigdemont la preparació d'un escenari de "desconnexió forçosa" en el qual es considerava prioritari crear una Seguretat Social catalana per recaptar cotitzacions al marge de la Seguretat Social espanyola.

El Confidencial especifica que les proves de l'existència d'aquest pla es van obtenir durant els escorcolls de diversos despatxos al departament de Treball, el 20 de setembre del 2017, i que es té constància que els treballs per desenvolupar un organisme que assumís les tasques de la Seguretat Social havien començat, com a molt tard, l'octubre del 2016.

Pel que fa a la participació de Deloitte, els informes policials assenyalen que es va encarregar de desenvolupar l'organisme i fer el seguiment del seu desplegament, però no especifica que arribés a cobrar per aquest servei, malgrat en una llibreta de David Franco, alt càrrec del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), constava que Deloitte percebria 197,508,50 euros. La Guàrdia Civil també situa Hewlett Packard, IBM i Itteria en el desenvolupament del projecte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides