Maragall està preocupat per l’operació Alamany

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per Esquerra, Ernest Maragall, sempre diu que vol una acció conjunta amb JxCat i els independentistes, però apunta la seva comoditat per poder governar amb les esquerres. De fet, tothom dona per fet que ERC intentarà tancar un govern de coalició amb els comuns, tant si Ada Colau queda per davant com si són els republicans els que guanyen les eleccions a Barcelona. Darrerament, però, hi ha un element que té preocupats Maragall i el seu equip.

Des de la direcció nacional d’Esquerra estan amb estretes converses amb l’exdiputada dels comuns al Parlament, Elisenda Alamany, i la seva plataforma, Sobiranistes, per tancar un pacte i concórrer junts a les eleccions espanyoles. L’operació implicaria que Alamany fos una cara ben visible dels republicans tant en campanya com al Congrés. I això ha despertat els temors en Maragall. Resulta que des d’entorns propers a Colau han fet arribar als republicans que haver donat ales a Alamany després que hagi dinamitat el grup parlamentari dels comuns, i fer de la líder de Sobiranistes una cara de l’estratègia d’ERC molesta l’alcaldessa de Barcelona. I això fa que Maragall vegi en l’operació Alamany un possible element de distorsió en les bones relacions entre totes dues forces per poder arribar a pactes postelectorals a Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides