Amb quina ‘fake news’ ha estrenat el març el processisme?

Eduard Pujol
Eduard Pujol

Figures polítiques del processisme han fet córrer una bola: que un informe de l'ONU carregava contra Espanya pel judici contra els dirigents independentistes que s'està celebrant al Tribunal Suprem. La realitat, però, és que només es tracta d'una carta remesa per una ONG de Sri Lanka.

Un responsable principal de la bola ha estat un dels processistes més propensos a difondre'n, el coordinador de polítiques internacionals del departament de la Presidència de la Generalitat, Aleix Sarri. En un tuit, Sarri comentava en anglès: "El comitè de Nacions Unides per als Drets Humans condemna Espanya pel judici als líders catalans" i "el poder judicial espanyol ha violat les lleis internacional sobre drets humans".

Un altre difusor de fake news ha estat el diputat de JxCat Eduard Pujol, que va ser director de RAC1: "El que ja sabíem i ja diu l'ONU: el judici de la vergonya és, efectivament, un judici farsa". Pujol comentava d'aquesta manera una notícia d'El Nacional que es referia un informe a l'ONU, sinó a "una organització acreditada a l'ONU". 

El mateix director d'El Nacional, José Antich, un dels periodistes processistes més influents, s'ha encarregat d'impulsar la farsa en piular: "ATENCIÓ. Demolidor informe del comitè de drets humans de l'ONU contra el judici al procés".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides