Què li retreuen a la parella d’Elsa Artadi?

Elsa Artadi
Elsa Artadi

El fiscalista Heribert Padrol, actual parella de la consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha decidit donar suport a la candidatura encapçalada pel banquer Carles Tusquets (Mediolanum) a la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquesta candidatura aplega les “forces d’ordre” de l’empresariat català i compta, entre d’altres, amb la participació de representants de Seat, Roca, Colonial, Planeta, Áreas… També ha rebut l’aval de Foment del Treball, l’organització patronal que presideix Josep Sánchez Llibre, i de l’actual president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.

A les eleccions, previstes en principi pel pròxim mes de maig, hi concorren també dues candidatures de caire nítidament nacionalista/independentista. Una, la que encapçala Enric Crous, que compta amb el suport de Pimec, l’organització patronal tradicionalment vinculada a CiU (actualment, PDECat). I l’altra, auspiciada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en la qual s’hi presenten “patums” del món independentista, com Joan Font (Bonpreu), Joel Joan o Joan  Canadell (Petrolis Independents).

Heribert Padrol, que va ser director de l’Agència Tributària de Barcelona en temps del govern de José María Aznar, sempre ha estat a l’ombra del pujolisme i va arribar a ser candidat electe de CiU al Congrés dels Diputats a les eleccions de l’any 2000. Després de ser soci del bufet Gómez-Acebo & Pombo i conseller de Gas Natural, des de fa un any té la seva pròpia assessoria fiscal, Asax Legal.

En mitjans nacionalistes ha caigut com una “bomba” que la parella d’Elsa Artadi –estreta col·laboradora dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra– faci costat a la candidatura de Carles Tusquets, que és als antípodes del moviment sobiranista/independentista. Les opcions que representen Enric Crous i Joan Font sintonitzen molt més amb l’actual govern de la Generalitat i la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, hi juga obertament a favor amb la polèmica activació del vot electrònic, que anul·la l’anterior vot per correu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides