Frenen l’exhumació de Franco per la suspensió de la llicència d’obres

El govern espanyol està estudiant quins efectes pot tenir la decisió, dictada per un jutge al·ludint raons de seguretat
Tomba de Franco
Tomba de Franco

Més entrebancs per a l'exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos. Ara un jutjat de Madrid ha suspès de forma provisional la llicència de l'Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial que autoritzava el govern espanyol a aixecar el paviment de marbre, a retirar la llosa de pedra de la sepultura de Franco i traslladar-lo a un altre lloc.

El jutge ha paralitzat cautelarment la llicència d'obres després de rebre una demanda d'un particular que qüestionava que les obres siguin conformes a la legalitat vigent i es puguin dur a terme amb seguretat.

La demanda parla d'un "risc evident" perquè recorda que es tracta de moure unes lloses de marbre que tapen una llosa de granit de 2.000 quilos de pes.

Aquest particular també denuncia que falta una anàlisi rigorosa de la seguretat, estabilitat i instal·lacions subterrànies que hi pugui haver sota la sepultura de Franco.

Ara, el consistori de San Lorenzo de El Escorial, al terme del qual hi ha la Basílica del Valle de los Caídos, té tres dies per presentar al·legacions a la decisió del jutge.

El govern espanyol està estudiant quins efectes pot tenir aquesta decisió en el procés d'exhumació del dictador que té el rebuig del prior de la Basílica i de la família Franco.

El Vaticà, en canvi, va comunicar la setmana passada al govern de Pedro Sánchez que no s'oposa a exhumar les restes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.