El Vaticà demana al Valle de los Caídos que permeti l’exhumació de Franco

L'autoritat eclesiàstica insta la comunitat benedictina a "respectar a les autoritats civils"
Valle de los Caídos
Valle de los Caídos

El secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, ha enviat una carta a la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, en la qual diu que "desitjo reiterar el que vaig assenyalar a la Vostra Excel·lència durant la nostra reunió al Vaticà, el passat 29 d'octubre, és a dir que l'Església no s'oposa a l'exhumació de les restes mortals del general Francisco Franco, si l'Autoritat competent així ho disposa".

La carta del Vaticà, però, va més enllà quan diu que "a la comunitat benedictina de l'abadia de la Santa Cruz del Valle de los Caídos li va ser recordat i es continuarà recordant el seu deure cívic d'observar plenament l'ordenament i de respectar a les autoritats civils".

El portaveu interí de la Santa Seu, Alessandro Gissoti, va confirmar que "el secretari d'estat del Vaticà, Pietro Parolini, ha enviat una carta a la vicepresidenta del govern espanyol en la qual reitera la posició de l'església, és a dir, que no s'oposa a l'exhumació de les restes de Francisco Franco".

La família de Franco i l'abat del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ja han anunciat que recorreran al Tribunal Suprem l'ordre que va aprovar la setmana passada el govern central per fer efectiva l'exhumació les restes mortals del dictador.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides