Qui vol Junqueras que sigui número de dos per Barcelona darrere de Maragall?

Ester Capella
Ester Capella

Oriol Junqueras és qui mana a ERC. Malgrat que Alfred Bosch s'havia sotmès a unes primàries i havia estat escollit candidat a l'Ajuntament de Barcelona, el president d'Esquerra va decidir fer un canvi i posar Ernest Maragall al seu lloc. Bosch, però, va ser recompensat amb la conselleria d'exteriors que ocupava el veterà polític.

Ara, a més, creu que cal reforçar la llista amb una persona de clara adscripció a la direcció d'ERC. Com que Ernest Maragall s'està envoltant de personatges sense vinculació orgànica amb ERC, el líder d'Esquerra considera que Ester Capella, actual consellera de Justícia, seria una bona número dos per fer tiquet amb Maragall.

A hores d'ara no està totalment decidit, perquè Capella dubta de la possibilitat de deixar les responsabilitats al Govern de Quim Torra, en paràlisi total. Capella, que ja va ser regidora amb Jordi Portabella i alt càrrec durant el mandat de Xavier Trias, coneix l'Ajuntament i podria ser un relleu per a Maragall, que ja té 76 anys i finalitzaria la legislatura amb 80.

Ernest Maragall incorporarà a la seva llista el diputat al Parlament Ruben Wagensberg, l'economista Miquel Puig (actual regidor d'ERC a Falset que va ser candidat a diputat a la llista postconvergent de Francesc Homs) i Gemma Sendra, col·laboradora de Maragall des de fa temps.

Per a Junqueras i la direcció local d'ERC a Barcelona, Capella seria el pont perfecte entre el partit i el grup municipal, i estaria preparada per a una substitució en cas que fos necessari. Si Capella fes el pas, ERC hauria de designar una nova consellera de Justícia o bé provocar una remodelació més profunda del Govern presidit per Quim Torra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides