Sabia la junta del Barça de l’existència d’un préstec de 140 milions?

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

És probable que el Barça s'hagi complicat massa el seu futur econòmic hipotecant-se per un valor de 140 milions d'euros a favor de dos fons d'inversió americans especialitzats en deute. Una operació descoberta pel diari El País, que la directiva del FC Barcelona ha confirmat sense donar més explicacions ni aclariments.

La notícia, però, no només va sorprendre l'opinió pública, sinó també a la pròpia junta directiva, que no va ser informada en el seu moment, l'estiu passat, quan el club va formalitzar un acord amb Pricoa Capital Group (90 M €) i Barings (50 M €) per disposar d'una línia de crèdit necessària per mantenir la vitalitat econòmica i financera del club.

Els directius sí sabien que els responsables de finances havien realitzat un moviment imaginatiu d’alguna mena, encara que en principi es va associar a la preparació d'un crèdit que, posteriorment, havia de ser aprovat per l'assemblea. Se suposava, a més, que la imminència de les obres de l'Espai Barça a la zona Les Corts a partir de juny de 2019 justificava la recollida d'unes finances de reserva mentre arribaven els diners de la venda dels Tittle Rights del Camp Nou. Va succeir, finalment, que l'assemblea de socis d’octubre va desaprovar l'augment del marge d'endeutament bancari.

I ara ha transcendit que el club va negociar amb un fons de deute un crèdit per 140 milions que, a més, s'assegura des del club que no es destinarà a les obres del nou estadi. Negació que accentua la sensació d'un dèficit de tresoreria greu en l'ordinari de la gestió.

D'altra banda, estatutàriament l'article 20.7 diu clarament que l'assemblea ha d’autoritzar “l’emissió de títols transmissibles de deute o l’acceptació de diners en forma de crèdit o préstec que hagin de suposar l’increment de l’endeutament global del Club, el valor dels quals superi en un 10% el pressupost anual d’ingressos. L’acord de l’Assemblea ha de ser aprovat per majoria de dues terceres parts dels assistents”.

Podria interpretar-se que la directiva de Josep Maria Bartomeu ha incomplert els estatuts perquè es miri per on es miri el deute que suposa aquesta operació supera el 10% del pressupost (140 milions sobre 900) a no ser que el club hagués tancat un acord de 90 milions abans del 30 de juny de 2018 i l'altre de 40 milions amb posterioritat al tancament de l'exercici 2017-18.

En qualsevol cas, el club haurà de retornar-lo abans de cinc anys, probablement quan aquesta junta ja no governi el Barça.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides