El 28 d’abril agafa força com a data per avançar les eleccions generals

Esquerra i el PDECat mantenen les seves esmenen als pressupostos i el govern de Sánchez pensa en una sortida
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

Ahir al matí, l'agència EFE publicava que Pedro Sánchez preveia cridar els espanyols a les urnes el 14 d'abril, una data significativa, ja que coincideix amb la declaració de la II República del 1931. El Govern no va confirmar la informació i molts van veure en el supòsit anunci un últim intent de pressionar els grups independentistes al Congrés, ERC i PDECat, perquè retirin les seves respectives esmenes a la totalitat del pressupost.

Però avui ha arrencat al Congrés el ple on es debaten aquestes esmenes a la totalitat sense que republicans i demòcrates hagin mostrat la més mínima intenció de salvar els comptes del govern. Així, s'han disparat els rumors sobre un imminent avançament electoral. Això no obstant, la data del 14 d'abril ha anat perdent força durant el dia, ja que coincideix amb l'arrencada de la Setmana Santa i això podria fomentar l'abstenció.

D'aquesta manera, el 28 d'abril es veu ara com una data probable per a la celebració de les generals, si finalment, el Congrés li torna demà a Sánchez el pressupost.

Això no obstant, el president té altres opcions. Pot esperar fins a la tardor, com era el seu pla inicial, i anar governant a força de decrets. També pot fer coincidir les generals amb les autonòmiques, europees i municipals del 26 de maig, en el que s'ha anomenat el 'superdiumenge'. Però aquesta darrera opció no agrada als barons territorials del PSOE.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari